Кулинарно

вторник, 12 април 2011 г.

Печено пиле на сол

Покрай отминалите вече празници, натоварения от към торти и сладкиши март месец и показалото се вече слънце дойде време за .... диети!

В пъстрия ми опит с тях съм минавала през какво ли не, от японски чудеса, през гладуване, до разделно хранене. Няма ли човек едно балансирано хранене, основано на трайни навици, която и да е диета ще има краткотраен резултат. За щастие проблем с килограмите за сега нямам, но лятото изисква някои жертви :) и всяка дама ще ме разбере.

Може би си внушавам, но като че ли, от всички глупости, който съм стоварвала на тялото си небезизвестната диета на д-р Дюкан ми е действала най-добре. И целия този увод е за тези, които решат да опитат един лек вариант на неговата белтъчна диета.

Пиле приготвено по този начин е без допълнителни мазнини, а вкуса му неотстъпващ на никоя друга кулинарна техника. За лесно да не споменавам.

Продукти:
1  Цяло пиле
1/2 кг. едра морска сол (според съда за печене)
1 ч.л. червен пипер,
1 с.л. олио
и това е! Ако добавите друга подправка няма да е грешка, пилето носи на всичко почти.

Разтелете солта на дъното на тавата (трябва да е поне 1 см. дебелина.
Измитото пиле подсушете с кухненски кърпи.
Назнете ръцете си с олиото и размашете подправките (червения пипер) по цялото пиле. Това е, сложено върху солта докато се пече то само ще си поеме достатъчно количество сол, затова и не се соли.
Сложете тавата в загрята на 200 градуса фурна за около час. Необходимо е 1 обръщане горе долу на половината време.

Вкусно! И това не означава калорично ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар